Sri Lanka & Maldive

Cele mai exotice insule din Oceanul Indian
Perioada: 14.11 – 26.11.2012

 

Ziua 1 + 2 (14 – 15.11) : Bucuresti – Doha – Colombo
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 15:30 pentru efectuarea formalitatilor de imbarcare pe cursa Bucuresti – Doha a companiei QATAR AIRWAYS. Sosire in Doha la ora 23:05 si schimbarea cursei pentru Colombo. Decolare din Colombo la ora 00:50 si sosire la ora 08:05 dimineata. Transfer cu autocarul la Dambulla, centrul triunghiului cultural al Sri Lankai. Cazare la hotel 4*. Dupa amiaza vom vizita fortareata Sigiriya denumita si Stanca Leului sau Fortareata Cerului care dateaza din sec al V-lea d Hr. Acesta este cel mai renumit obiectiv turistic din Sri Lanka. Stanca de granit rosu, abrupta si inalta de aprox. 150 m domina intregul peisaj si a fost locuita inca din sec. al III-lea i.Hr. In varful stancii se afla ruinele palatului fortificat, cu cladiri, bazine si sculpturi (ascensiunea pana in varful stancii se face pe scari si presupune un efort fizic sustinut). Seara, cina la hotel.

Ziua 3 (16.11): Dambulla – Polonnaruwa – Dambulla
Mic dejun. Azi vom vizita Polonnaruwa, fosta capitala a tarii in secolele X – XII d.Hr, un oras foarte bine planificat, o marturie a disciplinei si maretiei primilor conducatori ai tarii. Intoarcere la Dambulla. Cina si cazare la hotel.

Ziua 4 (17.11): Dambulla – Kandy
Mic dejun. Dimineata vom vizita templul budhist de la Dambulla, unul dintre cele mai importante din Sri Lanka. Templul a fost sapat in stanca si este impresionant datorita picturilor rupestre si numeroaselor statui ale lui Budha, dintre care cea mai mare are 14 m lungime. Plecare spre Kandy cu o oprire la o gradina de mirodenii din Matale; aici vom vedea mai multe plante exotice printre care: scortioara (originara din Sri Lanka), arborele de cacao, piperul, ghimbirul. Sosire in Kandy, un oras exotic incantator, capitala dealurilor, ultimul bastion al regilor Sinhala si patrimoniu Unesco. Seara vom asista la un spectacol cu dansuri traditionale specifice zonei Kandy. Cina si cazare la hotel 4* in Kandy.

Ziua 5 (18.11): Kandy – Pinnawela – Kandy
Dupa micul dejun vom vizita adapostul pentru elefanti de la Pinnawela. Infiintat in 1975 in scop turistic, adapostul a devenit o poveste de succes datorita programului de imperechere a elefantilor in captivitate; in prezent, in adapost traiesc circa 63 de elefanti. Intoarcere la Kandy. Cina si cazare la hotel Amaya Hills 4* sau similar.

Ziua 6 (19.11): Kandy – Nuwara Eliya
Mic dejun. Dimineata vizitam Gradina Botanica Regala de langa Kandy care contine o colectie impresionanta de plante si arbori exotici din toata lumea. Plecare spre Nuwara Eliya; in drum ne vom opri sa vizitam o fabrica de ceai. Sosire in Nuwara Eliya si cazare la hotel. Scurt tur pietonal de orientare in acest oras fermecator numit si “Mica Anglie” . Nuwara Eliya este situat in centrul zonei unde se cultiva ceaiul; aici britanicii au reusit sa creeze o replica a tinutului rural englezesc, cu cladiri in stil Georgian sau Queen Anne. Orasul este situat la o altitudine de 1800 m, iar aerul este mai racoros. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 7 (20.11): Nuwara Eliya – Colombo
Dupa micul dejun plecare spre Colombo pentru un tur de oras panoramic: Centrul International Bandaranaike, Piata Independentei, Piata Parlamentului si promenada Galle Face Green. Cina si cazare la hotel 4* in Colombo.

Ziua 8 (21.11): Colombo – Maldive
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. In cursul dupa amiezii transfer la aeroportul international Bandaranaike pentru imbarcare pe zborul Colombo – Maldive, compania Sri Lankan Airlines sau Emirates. Sosire la Male, capitala arhipelagului Maldive si transfer cu barca rapida la hotelul Paradise Island Resort 4*. Hotelul este situat pe un atol si ofera toate serviciile necesare pentru o minivacanta exotica de vis.

Zilele 9, 10 & 11 (22.11 – 24.11): Relaxare si plaja la Oceanul Indian
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau pentru excursii optionale de scufundari si snorkeling in apele turcoaz ale Oceanului Indian. Cina la hotel.

Zilele 12 & 13 (25.11 & 26.11): Maldive – Doha – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. In cursul dupa amiezii, transfer la aeroportul din Male pentru imbarcare pe zborul spre Doha cu decolare la ora 20:00. Sosire in Doha la ora 22:45. Optional, viza pentru Qatar si cazare langa aeroportul din Doha la hotel 4*, aprox 130 EURO/ persoana. Zborul spre Bucuresti decoleaza la ora 08:25. Sosire in Bucuresti la ora 12:30 pe data de 26.11.

Pret/persoana: 1995 EURO (locul in camera dubla)
Supliment camera single: 720 EURO

 

Servicii incluse in pret:

– zbor Bucuresti – Colombo si Male – Bucuresti, via Doha, compania QATAR AIRWAYS
– zbor Colombo – Maldive, compania Sri Lankan sau compania Emirates
– 6 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun + cina) in Sri Lanka, din care: 2 nopti in Dambulla, 2 nopti in Kandy, 1 nopate Nuwara Eliya, 1 noapte in Colombo
– 4 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE la hotel 4* in Maldive
– transport cu autocar local in Sri Lanka, conform programului
– vizite la obiectivele turistice conform programului
– ghid local vorbitor de limba engleza in Sri Lanka
– transfer cu barca rapida aeroport Maldive – hotel si retur
– insotitor roman de grup

 

Nu sunt incluse in pret:

– taxele de aeroport: 335 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea finala va fi comunicata cu doua saptamani inaintea plecarii)
– taxa de viza pentru Sri Lanka: 20 EURO/ persoana
– permisul pentru camere foto si video in Sri Lanka (aprox. 3 USD la templul din Kandy si 5 USD la Pinnawela, se achita la fata locului)
– asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (optionala)
– bauturile racoritoare sau alcoolice la mese
– excursiile optionale
– bacsisuri pentru ghizi locali, soferi, personalul de la hoteluri: aprox. 25 USD/ persoana (insotitorul de grup va colecta aceasta suma la sosirea in Sri Lanka)

 

Actele necesare obtinerii vizei de Sri lanka

Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie care trebuie sa aiba cel putin 2 pagini libere, copie dupa pasaport, ocupatia profesionala.

 

Orar de zbor (ora locala)

14.11: Bucuresti 17:35 – Doha 23:05 / 00:50 – Colombo 08:05 (15.03)
26.11: Male 20:00 – Doha 22:45/ Doha 08:25 – Bucuresti 12:30

 

Termen limita de inscriere / Grup minim

Termen limita pentru inscriere: 45 zile inainte de data plecarii.
Pretul este valabil pentru un grup minim de: 20 persoane.

 

Conditii de anulare / Penalizari

intre 60 – 45 zile inaintea plecarii: 5% din valoarea pachetului
intre 45 – 30 zile inaintea plecarii: 25% din valoarea pachetului
intre 29 – 21 zile inaintea plecarii: 50% din valoarea pachetului
intre 20 – 16 zile inaintea plecarii: 75 % din valoarea pachetului
cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii: penalizare 100%.

 

Transferuri din provincie la/ de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

– 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
– 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
– 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
– 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
– 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

 

Observatii

– Conducatorul de grup poate modifica programul in anumite conditii obiective (situatii de forta majora, etc).
– In cazul in care turistul nu obtine viza se retin penalizarile aferente momentului in care s-a aplicat pentru viza.
– Agentia nu este responsabila in cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza turistului intrarea/ iesirea de pe teritoriul propriu.
– Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita oficial de autoritatile turistice din tarile respective. Aceste standarde sunt specifice pentru tarile respective si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din tarile europene sau din alte tari.
– In cazul in care unul sau mai multe hoteluri din program vor fi schimbate din motive obiective, acestea vor fi inlocuite cu hoteluri din aceeasi categorie.
– Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazierul judiciar.
– Taxele de aeroport si taxa de viza pot fi modificate de agentie in situatia impunerii acestui lucru de catre compania aeriana, respectiv autoritatile din Sri Lanka sau Maldive.
– Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare.
– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
– Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele modificari ale orarului de zbor.
– Pretul a fost calculat pe baza paritatii euro/dolar valabila in luna mai 2012; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul.
– Programul turistic este anexa la contractul cu turistul.

 

 

Tags:

Leave a Reply

— required *

— required *