America de Nord America de Sud Australia Europa Asia Africa
America de Nord | America de Sud | Australia | Europa | Asia | Africa |

Dubai

Desi multi turisti cred ca intr-o tara islamica nu exista viata de noapte, Dubai e un oras ultramodern. Nu degeaba i se spune �Ibiza pentru cei foarte bogati�. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe week-endul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infractionalitatea e un fenomen strain de Emirat! Hotelul de 7 stele ” Burj Al-Arab”. In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume (321 de metri)� mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele. Celor cazati la acest hotel, unde pretul unei camere poate ajunge si la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispozitie diverse programe de recreare, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu camile etc.

Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi, datorita atat de orientalului obicei al negociatului. Chiar si la mall-uri puteti incerca sa obtineti un pret mai bun decat cel solicitat initial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulati ca abandonati negocierea si sa plecati spre magazinul de vizavi! In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume (321 de metri)- mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele.

Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi, datorita atat de orientalului obicei al negociatului. Chiar si la mall-uri puteti incerca sa obtineti un pret mai bun decat cel solicitat initial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulati ca abandonati negocierea si sa plecati spre magazinul de vizavi!